KUNST & ARKITEKTUR

Arkitektur er måten å organisere vårt fysiske miljø, der hensikten er å tilfredsstille praktiske og åndelige behov.  

Kunst er livets tre (William Blake) 

Møt Mary Chatzaki som er initiativtakeren og leder for verdens minste internasjonale fotofestival, på ferieparadiset Antiparos. Jeg møtte henne i middelalderborgen i 2019 under The Antiparos International Photo Festival.

- Åpning av soloutstillinger likner bryllup, så fint er det. Dette forteller den greske kunstmaleren Afrodite Papadouli i vår podcast. Papadouli er aktuell med sin 11. soloutstilling i Athen i mai.

Møt den greske samtidskomponisten Anna Stereopoulou i vår podkast. Musikken hun skaper er knyttet til eget liv og sterke opplevelser i møter med dramatisk natur og mennesker fra andre kulturer, oftest i samspill med kunstformer.

På 1990-tallet samlet en gruppe mennesker seg omkring visjonen om en bærekraftig måte å bo og leve på. Utgangspunktet var å bygge egne bolighus i naturmaterialer som var selvforsynt med energi. Prosessen med økolandsbyprosjektet i Hurdal tok lang tid, fra idealisme og halmboliger til eiendomsselskap med prefabrikkerte bygg, og vanlig boligstandard....

Barcode #1

27.11.2017

Året er 2015. Sammen med min japanske venn Hiroko som er på besøk, vandrer vi langs byggene som reiser seg i Bjørvika.

Stavanger konserthus er egentlig to bygninger. Disse er helt uavhengig av hverandre slik at ikke lyd skal smitte over på hverandre, når det avholdes konserter i henholdsvis orkestersalen som har fått navnet Fartein Valen og flerbrukssalen Zetlitz, oppkalt etter Jens Zetlitz.

Arkitektene Geir Brendeland og Olav Kristoffersen har påvirket utviklingen av norsk trearkitektur det siste tiåret og formet dagens måte vi tenker tre i bygg på. Derfor fikk de Treprisen i 2014, en av de gjeveste arkitekturprisene Norge har å tilby. Vi ble med prisvinnerne på vandring i Trondheim.

Terasseanlegget ved Hirsch-stauen ble opprinnelig anlagt i 1929, som et sentralt kompositorisk element i parkanlegget utarbeidet av professor i landskapsarkitektur, Olav Leif Moen.