REISER & MAT

Å reise er å oppleve og utvide den kulturelle horisonten, forstå andre og seg selv. Mat er en viktig del av reisen. 

Jeg våkner opp til soloppgang i østlig horisont, ledsaget av en fiskebåt i tre som optimistisk putrer ut fra den lille småbåthavna formelig et steinkast nedenfor. Hanen huier i ørska. En hund gneldrer i kjedsomhet i det fjerne. Sangsikadene har våknet smått til liv i oliventrærne bak meg. Det er gresk morgenstemning.

Sommeren 2005 fikk jeg gleden av å bo i det luksuriøse boutiquehotellet Makaranga, som ligger den grønne overklasseforstaden Kloof tenfor Durban i Sør-Afrika. Makaranga anses som en av Durbans best bevarte hemmeligheter.

Alnes Fyr

16.07.2020

Alnes Fyr fra 1876 er fredet, og ligger i fiskeværet Alnes på Godøy på Sunnmøre. I dag er dette et minnesmerke i norsk fyrhistorisk kystkultur. Fyret er fremdeles i full drift, og har siden 1993 også fungert som et kultursenter.

Fotografiet er tatt i 2016 i Garmisch-Partenkirchen, en fredelig, liten delstatsby i Bayern i det sydlige Tyskland, like ved grensen til Østerrike. Byen ligger vakkert plassert ved de bayerske alper og nær Tysklands høyeste fjell, Zugspitze.

Moskva

29.11.2017

Fotografiene er tatt under en reise til den russiske hovedstaden Moskva.

Regjeringsbygget Det hvite hus i Moskva ble tegnet av arkitektene Dmitrij Tsjetsjulin og P. Sjteller. Byggearbeidene ble startet i 1965 og ble fullført i 1981. Det hvite hus ble benyttet av det russiske parlamentet (Dumaen) frem til krisen 3. oktober 1993, da et opprør førte til at bygningen ble beleiret og beskutt med artilleri, som resulterte i...

Invitasjonen til å bli med på et vennskapstokt med SS «Christian Radich» kom fra styreleder i venneforeningen til Christian Radich, Kari Vesterby. Hennes entusiasme for denne vakre skuta smittet fort over. Det ble tokt. Etter innmelding i Christian Radich Venners oppdaget jeg at skuta ikke bare byr på herlige opplevelser i sosialt lag, men hun...