REFLEKSJONER

Tidligere ordfører Thore Vestby i Frogn kommune vil samle alle verdens ordførere i kampen mot atomvåpen. - Bruk av kjernefysiske våpen vil ødelegge livsgrunnlaget til lokalbefolkningen i generasjoner, derfor må ordførerne bruke den makten de har, sier Vestby som er visepresident i Mayors for Peace.

The original Commonwealth war graves plot at Fredrikstad Military Cemetery contained the graves of 18 seamen who were killed at the Battle of Jutland in 1916, only seven of them identified by name.

Møt Erik Hagen som kom på ideen om å lage et andelslag i Ås. Alt startet med interesse for grønnkål. De siste årene har omlag 200 andelsbønder dyrket grønnsaker og urter på Dysterjordet andelslandbruk, fordelt på om lag 15 mål jord.

Myfanwy Kathrine Moore fra New Zealand koordinerer programinnholdet til Kulturhuset i Ås. Hun kom til Ås via London og Porsgrunn. Myfanwy har tatt en mastergrad på norske 17. mai.

Solastanden er to-tusen-trehundre meter lang, og kåret til den 6. vakreste stranden i verden. I påvente av neste fly fra Stavanger er det en fin opplevelse å besøke dette bakkete landskap av sand.