Barcode #1

27.11.2017

Fotografiene Bjørvika / Barcode 2015 ble tatt som del av en byvandring i gatene langs byggene som reiser seg i Bjørvika.  

Bjørvika - fra gammelnorsk Bœjarvík, «Byvika» - er et område øst i Oslo sentrum, som ligger dels i det administrative området Sentrum og dels i bydel Gamle Oslo. Området grenser mot Gamlebyen i øst, Akersneset og Kvadraturen i vest og Grønland i nord. 

Siden byggestart på Operahuset i Oslo i 2003 har det pågått en storstilt anleggsaktivitet i Bjørvika, med bygging av Barcode og diverse næringsbygg, Bjørvikatunnelen, boligkompleksene på Sørengautstikkeren, det nye Deichmanske bibliotek og det nye Munchmuseet/Stenersenmuseet. Området vil når det er ferdig utviklet være et nytt kulturelt og urbant senter i Oslo.

Fotografi og tekst: Knut Werner Lindeberg Alsén

Barcode, fra engelske strekkode, er av utbygger markedsført som Operakvarteret, er en rekke av nærings- og boligbygg i Bjørvika i Oslo. Barcode rommer ca. 180.000 m² kontorarealer, 399 boliger og ca. 12.500 m² bygulv. Bygningene ligger i delområdet Bispevika øst for utløpet av Akerselva og har adresse i Dronning Eufemias gate. 

Navnet Barcode kommer fra byggestilen som på avsgtand visuelt kan sammenliknes med en såkalt strekkode.

Vandringen min avsluttes på taket på Operahuset. 

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.