REISER & MAT

Å reise er å oppleve og utvide den kulturelle horisonten, forstå andre og seg selv. Mat er en viktig del av reisen. 

Methoni Castle

04.11.2021

The Castle of Methoni is a medieval fortification in the port town of Methoni, Messenia, in southwestern Greece.

New York

01.09.2020

Manhattan, New York, 2004. Fotografi: Knut Werner Lindeberg Alsén

Sani Top Chalet. The highest pub in Africa (Sani Pass, South Africa - 2874 m) 2004

Lørdag ettermiddag. Lørdag. Juli 2020. Jeg besøker det som anses som Norges første renessanseby. Det kvasse tidlig-ettermiddagslyset blinker som i glass mellom vannliljene utenfor festningsvollene. Mørke skygger kastes langsetter murene til Fredrikstad festning, vedtatt reist av kong Frederik II som en konsekvens av den utmattende nordiske...

Jeg våkner opp til soloppgang i østlig horisont, ledsaget av en fiskebåt i tre som optimistisk putrer ut fra den lille småbåthavna formelig et steinkast nedenfor. Hanen huier i ørska. En hund gneldrer i kjedsomhet i det fjerne. Sangsikadene har våknet smått til liv i oliventrærne bak meg. Det er gresk morgenstemning.

Sommeren 2005 fikk jeg gleden av å bo i det luksuriøse boutiquehotellet Makaranga, som ligger den grønne overklasseforstaden Kloof tenfor Durban i Sør-Afrika. Makaranga anses som en av Durbans best bevarte hemmeligheter.

Alnes Fyr

16.07.2020

Alnes Fyr fra 1876 er fredet, og ligger i fiskeværet Alnes på Godøy på Sunnmøre. I dag er dette et minnesmerke i norsk fyrhistorisk kystkultur. Fyret er fremdeles i full drift, og har siden 1993 også fungert som et kultursenter.

Fotografiet er tatt i 2016 i Garmisch-Partenkirchen, en fredelig, liten delstatsby i Bayern i det sydlige Tyskland, like ved grensen til Østerrike. Byen ligger vakkert plassert ved de bayerske alper og nær Tysklands høyeste fjell, Zugspitze.